Pasta maken

Pasta maken doe ik 1 keer in de maand, ik vind het rustgevend en veel lekkerder dan gewone pasta. Het is zeker de moeite dit eens te proberen. Ik maak mijn pasta met behulp van een pasta machine. Hier toon ik hoe het moet.

Duur: 1u30

Benodigdheden:

  • 300gr bloem (Italiaans 00 bloem)
  • 1 tl zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur

Plaats de bloem en het zout op je werkblad. Maak een putje en plaats de 3 eieren hierin en begin te kneden. Kneden duurt 20minuten, als alles goed gemengd is moet je het deeg nog elastisch maken door een trek-kneed beweging. Je trekt het deeg niet los, niet scheuren dus. Gewoon zorgen dat je het deeg elastisch wordt. Je doet dit 5 tot 10 minuten. Maak een bolletje van je deeg.

Doe er een plastic folie rond en laat het 15 tot 20 minuten rusten op kamertemperatuur. Daarna snij je de deegbol in 4 en plaats je 3 delen in een plastic folie en met je ander deel ga je naar je pasta machine.

Maak van je deeltje een rechthoek en draai het door je machine op stand 1. Plooi het daarna in 3 en draai het nog eens door de machine op stand 1. Herhaal dit 5 maal. Dit is nodig om mogelijke luchtblaasje uit het deeg te halen. Voor je het door de machine laat rollen strooi wat bloem op je deeg zodat het niet blijft plakken aan je machine.

Nu kun je overgaan naar stand 2 tot stand 9. Je pasta wordt iedere keer dunner en langer. Als het te lang wordt knip het dan in twee. Vergeet niet af en toe wat bloem op je deeg te strooien tegen de plakkerigheid :)


Hebben we alle standen van de machine overlopen dan kunnen we de slierten maken. Plaats hiervoor het gewenste stuk op je machine en draaien maar.

Plaats je pasta dan op een droogrek. Heb je dit niet dan bestrijk je handoek met een laag bloem. Leg je pasta hierop, strooi nog wat bloem op je pasta en laat dit drogen.

Neem nu je ander deel deeg en begin dit weer te rollen.
Je kan de pasta een uur laten drogen of meteen beginnen koken. Je kan het in een papieren zak bewaren voor ongeveer een week of in een plastic zak in de diepvries voor een maand.

Ik breng dit meestal meteen aan de kook voor ongeveer een kleine minuut. Zo ziet mijn gekookte pasta er dan uit:

Ziet er lekker uit hé!

Vandaag heb ik mijn pasta gemaakt met spinazie, room, bacon, ui, rucola, kruiden en parmezaan kaas. Was gewoon om van te smullen en voor jullie hopelijk om van te watertanden :)

Post to Twitter

2 Responses to “Pasta maken”


  • Waar kan ik deze Italiaanse bloem vinden (kopen)?

  • Je kan deze kopen in de grote Delhaize, bij de sectie bakken. Je hebt daar cake, brownie, pizza kant en klare deeg formules en ook deeg voor pasta :)

Leave a Reply