Mijn favoriete koekje, Oreo!

Oreo is een koekje die mij nu al jaren in de smaak valt. Mocht je het niet kennen het lijkt op een prins koek gemaakt uit cacaopoeder waardoor de koek een donkere, bijna zwarte kleur heeft. Deze is gevuld met laagje crème met vanillesmaak.
De bedoeling is dat je het koekje helften uit elkaar draait.
Daarna lik je de crème van tussen de helften en dop je deze in een glas melk.

Maar 1 groot probleem, in ons klein, fijn landje België is dit koekje niet overal te vinden. En je hebt maar 1 soort terwijl er zo veel verschillende soorten van bestaan! Kijk maar naar de Amerikaanse site dit is namelijk een Amerikaans koekje.

Er worden zelf recepten mee gemaakt, het is daar een hele hype! Je ziet dit koekje ook vaak in films opkomen, het is gewoon een filmster koekje!
Er bestaat zelf een ijscrème van dit koekje, ik wil het uitproberen!

Mocht je het nog nooit gegeten hebben of van gehoord hebben, dan foei op jouw!
Ga naar de winkel en probeer het uit!
Meesten vinden het een vreemde kleur hebben, maar probeer het uit en je zult er van smullen, iedereen vond in het begin coca cola ook een rare kleur en smaak te hebben…

In België  kan je die voor zover ik weet enkel in de grote Delhaize krijgen of in American Today te Antwerpen. Weet je nog een adres laat het mij weten!

Zo ziet de doos eruit:

Nog een leuk verhaal  is, hoe ik het koekje leerde kennen. We hebben al een ijscrème in België met een gelijksoortig koekje in, nl. die van Häagen-Dazs® cookies and cream.

Hierin zit een bijzonder sterk lijkend koekje zoals het Oreo koekje in dit ijscrème gemengd. Ik wou weten van waar dit koekje afkomstig was en zo kwam ik bij mijn nieuwe koekjes verslaving uit namelijk het oo zo verslavend Oreo koekje!

Waar het Oreo koekje wel in meerdere soorten bestaat is in onze nabij liggende landen zoals Nederland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Italië, zoals Oreo koekje gedopt in melk- en witte chocolade of mini formaten of Oreo cake. Ik krijg er al honger van door het op te noemen. Maar niet in België, neen neen. Hier vind je ze maar niet! Waarom verkopen we ze hier niet? Aan wie moet ik de vraag stellen van laat er wat varianten naar België komen?

Ik was wat aan het ronddwalen op het internet en wat zag ik daar, de LU website. We kennen deze allemaal maar in Nederland vertegenwoordigen ze ook de Oreo koekjes! Kijk naar hun website.

Kijken we naar de Belgische website, hebben ze gelijk nooit gehoord van dat merk.

Wat moet ik doen?
Wat kunnen jullie Oreo fanaten doen?

Misschien aan LU of aan iemand anders vragen van steek dat in u assortiment.

Ik stuurde vol moed een mailtje naar LU met de vraag “komt Oreo er in de nabije toekomst?”.

Maar zonder antwoord…. :(

Vind ik niet zo vriendelijk….

Misschien moeten jullie het ook proberen en doet iemand de moeite mijn vraag te beantwoorden.

Als jullie dit ook doen dan zullen ze dit misschien wat meer gaan overwegen, dat zou gewoon Oreo super zijn! En wat valt er te verliezen, er zijn zovelen die dit lekker vinden en nog zovelen die dit overheerlijke koekje moeten ontdekken, geef hen de kans!

Ik hoop dat LU of een andere koekjes verkoper :p dit vlug verkoopt in ons landje.

Volhouden en misschien stuur ik nog eens een mailtje binnen een maand…

Ik wil mijn koekje!


Post to Twitter

9 Responses to “Mijn favoriete koekje, Oreo!”


 • IK VIND DAT OOOK !

 • Ik wil ook Oreo’s !

 • Bij delhaize, kruidvat en ook meerdere tankstations kan je de original Oreos vinden!

 • De orginele vind je idd gemakkelijk, maar tzijn die speciale versies die je bvb gemakkelijk in nederland kan vinden in ah. Daar hebben ze er met witte chocolade rond! :o i say jum! Wrm zijn die niet in onze Delhaize :(

 • ohja. whatever ;p

  in de kledij winkel ‘ AMERICAN TODAY ‘ verkopen ze de koekjes.Ze liggen aan de kassa ;p raar maar waar! (:

 • In de carrefour hier in temse en c1000 in nederland hebben ze de oreos met chocolade rond, die zijn gewoon hemels

 • dit zijn idd de allerlekkerste koekjes ter wereld!!! ik ken de koekjes van de tv serie 7th heaven :D Ik haal mijn oreos in de c1000 in hulst daar hebben ze 3soorten. de orignele, die omringd met melkchocolade en die met witte chocolade.

 • hallo, ik ben ook allang naar dit koekje op zoek! mijn zoon drinkt graag smoothies en in een receptjes word dit koekje gebruikt! ik heb al gekeken in zeeman, action, kruidvat,….nergens te vinden! vandaag ga ik dus eens op zoek in delhaize! merci voor de tip en ik laat weten als ik het gevonden heb!!

 • Dag Annick,

  In de grote Carrefour kan je nu meer variaties vinden zoals met witte of bruine chocolade er rond. Ook super lekker ;)

Leave a Reply